Veelgestelde vragen

ParkAlert: button + app + service

ParkAlert bestaat uit een combinatie van een Button (de PA Button), Software (de ParkAlert App) en ondersteunende Service (controle en onderhoud parkeerdata).

De Button werkt via Bluetooth, in verbinding met de ParkAlert App op je telefoon. Je kunt deze downloaden via de App Store of Google Play.

De PA-Button wordt standaard geleverd met kleefrondje en magneetje. Hiermee kun je deze op een plek in de auto bevestigen, waar je makkelijk bij kunt en waar je de PA-Button kunt horen.

– Je koopt de PA-Button (eenmalig)
– De ParkAlert App kan gratis worden gedownload
– Je betaalt een beperkte vergoeding voor de te verlenen diensten voor een periode van 1 jaar. Dit jaar aan parkeerdataservice is inbegrepen bij de aankoop van de ParkAlert.

De service gaat in vanaf het moment dat je ParkAlert App gekoppeld is aan je PA-Button.

Zodra de Service-periode van 1, 2 of 3 jaar is verlopen, krijg je via de ParkAlert App te zien dat je deze kunt verlengen. Dit doe je door op de melding te drukken die de ParkAlert App geeft.

ParkAlert bestellen

Je kunt via de ‘Bestel nu’ link (rechtsboven op de website) je ParkAlert eenvoudig bestellen.

Wij verzenden de ParkAlert binnen 24 uur.

Geen probleem. Houd je factuurnummer bij de hand en neem in dat geval telefonisch contact op met onze klantenservice. Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 via T: 085 486 85 86.

Ja, je kunt je beroepen op de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

Je kunt van ons een bevestigingsmail verwachten, waarin verdere uitleg is verwerkt.

ParkAlert button + batterij

De Button werkt via Bluetooth, in verbinding met de ParkAlert App op je telefoon. Je kunt deze downloaden via de App Store of Google Play.

De PA-Button wordt standaard geleverd met kleefrondje en magneetje. Hiermee kun je deze op een plek in de auto bevestigen, waar je makkelijk bij kunt en waar je de PA-Button kunt horen.

Afhankelijk van het gebruik gaat deze ongeveer 1 jaar mee. Via de instellingen van de App kun je het batterij-niveau zien als je verbonden bent. Dit is niet altijd een exacte weergave omdat e.e.a. afhankelijk kan zijn van temperatuur, bluetooth verbinding tussen telefoon en PA-Button etc.

Ja, dat kan. Het type batterij dat erin moet is een CR2032 batterij, die zowel via ParkAlert (vanaf 2021) als ook bij veel winkels te koop is. Je kunt de PA-Button openmaken door de onderzijde vast te houden en de bovenzijde tegen de klok in te draaien. Als deze niet makkelijk open gaat druk de button dan in en oefen meer kracht uit in combinatie met een stevige grip.

LET OP! De batterij dient met de ‘+’ zijde naar boven te worden teruggeplaatst. Om de PA-Button te sluiten dient de bovenzijde met de klok mee ‘handvast’ te worden gedraaid (echter niet verder dan handvast, de bovenzijde van de PA-Button moet namelijk ‘clickable’ blijven voor het functioneren van het product).

Indien je via de instellingen van de App vaststelt dat het batterij-niveau kritisch is, kijk dit even aan om na te gaan of dit slechts tijdelijk is. Het kan geen kwaad om alvast een reserve batterij bij de hand te hebben.

Als telefoon en PA-Button niet met elkaar verbonden zijn geeft de App aan ‘batterij-niveau onbekend’
Dat kun je zien in de ParkAlert App wanneer je bij de PA-Button in de auto zit en je telefoon met de PA-Button verbonden is. Zie instellingen in de App.
Ja het is mogelijk om de PA-Button met meerdere telefoons te koppelen (echter op één telefoon tegelijk).

ParkAlert App

Je kunt de App in zowel App Store als Google Play gratis downloaden.

1. Open de App.

2. Geef ParkAlert altijd toestemming voor toegang tot je locatie. Dit om vast te kunnen stellen of je in een betaald-parkeerzone bent.

3. Activeer de Button, door de App te openen en door de bovenzijde van je fysieke ParkAlert Button circa 2 seconden lang ingedrukt te houden.

4. Bevestigen. Als je de Button hoort druk dan in de App op ‘Bevestig’.

5. Kies in de App voor ‘Start’ en je Button is gekoppeld met de App.

6. ParkAlert wil je meldingen sturen. Sta dit toe, zodat de App optimaal voor je kan functioneren.

Overal waar betaald parkeren van toepassing is, werkt ParkAlert.
Op basis van je locatie kijkt de App of je je in een betaald parkeren gebied bevindt. Zo ja dan krijg je vanuit de App een notificatie dat je een parkeeractie moet starten of stoppen.
Nee, ParkAlert is een aanvulling op parkeerapps, en bespaart je kosten in combinatie met het gebruik van je parkeerapp.
Start Alert is een optie, waarbij je een melding ontvangt dat je auto zich in een betaald-parkeergebied bevindt. Je kunt deze in de App aan of uitzetten via het instellingenmenu. Bij het downloaden van de ParkAlert App staat ‘Start Alert’ standaard uit. Wil je deze aanzetten? Dat kun je doen via het instellingenmenu.
Hiervoor dien je de ‘Start Alert’ functie in de ParkAlert App aan te zetten. Je ontvangt vervolgens een ‘Start Alert’ als je de auto verlaat en je je in een betaald parkeren gebied bevindt en een parkeertransactie bent vergeten te starten. Je ontvangt geen ‘Start Alert’ als je met de Yellowbrick app een parkeertransactie hebt gestart.
Ja, via het instellingen menu, door rechts bovenin je scherm het tandwieltje aan te klikken.
Als je locatie even niet is vast te stellen, krijg je een notificatie ‘even geen verbinding, start parkeeractie indien nodig’ op je smartphone. Dit is een zogeheten zekerheidsmelding. Bij terugkomst in de auto (ook al is dit enkele dagen later) geeft de button in dit geval, een piepsignaal en krijg je de notificatie ‘stop parkeeractie indien nodig’.
Ja, je kunt het ID nummer vinden in het instellingen menu.
Een Start Alert (optioneel), een melding om je parkeeractie te starten. Een Stop Alert om je parkeeractie te stoppen. Een Zekerheidsmelding indien ParkAlert in incidentele gevallen niet kan vaststellen of je je in een betaald parkeren gebied bevindt, met als notificatie ‘even geen verbinding, start parkeeractie indien nodig’ Een Stop Alert gekoppeld aan een eerder ontvangen Zekerheidsmelding met als notificatie ‘Stop parkeeractie indien nodig’
Neem in dat geval telefonisch contact op met onze klantenservice. Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 via T. 085 486 85 86.

Starten/stoppen parkeertransactie

Dat doe je via de app van je parkeerprovider.

ParkAlert & Yellowbrick

Nadat je de ParkAlert Button hebt gekoppeld aan de ParkAlert App vraagt deze of je een betaaldienst wilt kiezen en die vind je in het instellingenmenu. Hier kun je de koppeling met je Yellowbrick inloggegevens tot stand brengen. Je klantnummer is terug te vinden in je Yellowbrick App.
ParkAlert factureert je voor de aanschaf van het ParkAlert pakket. Je blijft via Yellowbrick je gemaakte parkeerkosten voldoen.
Hiervoor dien je de ‘ParkAlert’ functie in de ParkAlert App aan te zetten. Je ontvang een ‘Start Alert’ als je in een betaald parkeren gebied bevindt en een parkeertransactie bent vergeten te starten.
Dat klopt, want die heb je in dat geval niet nodig. De transactie loopt immers al.
Door op de notificatie te drukken kom je in je Yellowbrick app terecht en kun je een parkeertransactie starten.
Nadat je de ParkAlert Button hebt gekoppeld aan de ParkAlert App vraagt de app of je een betaaldienst wil kiezen. Hier kun je de koppeling met je Yellowbrick inloggegevens tot stand brengen.
Je kunt pas gebruik maken van een ander kenteken nadat je je betalingsdienst in de ParkAlert App hebt verwijderd en opnieuw hebt ingesteld op het andere kenteken.

ParkAlert in combinatie met Yellowbrick is een innovatie op parkeergebied. Betalen voor parkeren was met Yellowbrick al heel eenvoudig, maar met ParkAlert erbij voorkom je overbetaling van doorlopende transacties en/of parkeerboetes.

Betalingen

Nee, parkeerkosten lopen zoals gebruikelijk via je parkeerprovider.

Nee, je maakt geen transactiekosten met ParkAlert.

Mijn ParkAlert doet het (even) niet

Het is belangrijk dat de ParkAlert app ook op de achtergrond blijft functioneren. Op sommige Android-apparaten wordt dit verhinderd door batterijoptimalisatie-instellingen. Voer de volgende handelingen uit om dit probleem op te lossen:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Zoek naar ‘batterij optimalisatie
  3. Klik op ‘niet geoptimaliseerd’ en selecteer ‘alle apps
  4. Scroll naar ParkAlert
  5. Klik op ParkAlert en kies ‘niet optimaliseren’

Zorg hiernaast ook dat altijd de meest recente versie van de ParkAlert app op je telefoon geïnstalleerd is.

Dit kan onder meer met het batterij-niveau te maken hebben. Zie onder ‘ParkAlert Button’.

Om ParkAlert te kunnen gebruiken moet je Bluetooth, Locatievoorziening en Mobiele Data aan hebben staan. Zet deze via je telefooninstellingen aan.

Kijk in je telefooninstellingen of ‘Mobiele Data’ aan staat. Zo niet, zet deze aan.