Een parkeerboete omdat je vergeten bent je parkeer-app aan te zetten. Voor veel van de ruim 4,7 miljoen Nederlandse parkeer-app gebruikers is dit een herkenbaar probleem. De ParkAlert Button biedt hiervoor een oplossing. Anders dan de Parkeerwekker, die deze week in het nieuws is, waarschuwt ParkAlert niet voor scanauto’s. ‘‘Door een waarschuwing op je telefoon wanneer je in of uit de auto stapt, vergeet je nooit meer je parkeer-app op tijd aan of uit te zetten’’.

De technologie achter Park Alert is ontwikkeld vanuit de High Tech Campus in Eindhoven en bestaat uit een Button en een app, die gratis is te downloaden. Door deze software weet ParkAlert wanneer de gebruiker zich in een betaald-parkeerzone bevindt en of dit binnen de tariefuren is . Woordvoerder Jonathan Smit: ‘‘In Nederland kost een parkeerboete gemiddeld 65 euro. Steeds meer steden maken gebruik van scanauto’s. De kans dat je een parkeerboete krijgt als je vergeet je parkeer-app op tijd te starten, is dan ook buitengewoon groot. Ook nu gemeentes initiatieven zoals de ‘‘Parkeerwekker’’, een app die waarschuwt tegen scanauto’s, willen verbieden. Met ParkAlert krijgt de automobilist een waarschuwing op zijn of haar smartphone om de parkeer-app aan te zetten. Dan kan de automobilist de app direct starten en voorkomt hij of zij een parkeerboete. Zo doet ParkAlert recht aan belangen van zowel overheid als automobilist’’.

Ook herinnering om de parkeer-app weer uit te zetten

Wie zijn parkeer-app wel op tijd aanzet maar vergeet uit te zetten, komt van een koude kermis thuis. Nergens ter wereld is parkeren op straat namelijk zo duur als in Nederland. Met parkeertarieven tot € 7,50 per uur lopen de parkeerkosten snel op als een parkeertransactie doorloopt. Hier heeft ParkAlert rekening mee gehouden. Smit: ‘‘Meer dan 70% van de parkeer-app gebruikers vergeet regelmatig hun app op tijd te starten of te stoppen. Zodra zij terugkomen in de auto, geeft de ParkAlert Button een goed hoorbaar geluidssignaal. Deze heldere waarschuwing helpt herinneren om de parkeer-app uit te zetten. Dit gaat via bluetooth met de smartphone en werkt in combinatie met elke parkeer-app. Het enige wat je hoeft te doen is de ParkAlert App te downloaden, en de Button gemakkelijk in de auto te bevestigen’’.

Over ParkAlert

De technologie achter ParkAlert is bedacht onder regie van Tijn Kooijmans, CTO van ParkAlert. Samen met collega’s heeft hij ParkAlert verder ontwikkeld. Inmiddels is ParkAlert (als onderdeel van DigitalAlerts B.V.) uitgegroeid tot een bedrijf dat dankzij innovatieve en gepatenteerde technologie leidend is op het gebied van parkeer-waarschuwingen.